dilluns, 23 de desembre del 2013

Conte 20. La caça de bruixes.

Avui, per solidaritat us deixo un conte ben real. Un història orwelliana que recupera l'esperit de 1984 en plenes portes de 2014. 

És el comunicat que la campanya 200x0 ha presentat fa una estoneta. No és ben bé un conte, però espero que us agradi i que entengueu que si el penjo és per a (de)mostrar que vivim en un dels meus aCONTEcorrents.

Ben aviat, un dels nostres contes.

La caça de bruixes.
Volies saber què és el 200x0?

200x0 és la campanya que s'ha creat per a combatre i socialitzar la repressió que rebem de l'Estat espanyol de la mà dels Mossos d'Esquadra. Una vegada més la repressió colpeja i perturba la pau del nostre poble, la Garriga, però aquesta vegada hem decidit que no tornarem a callar.

L'onze d'abril en Bartu juntament amb altres veïns i , veïnes de la Garriga estava fent el xafarder davant de l'Auditori Municipal on el nostre (mai benvingut) ex-veí Albert Rivera feia una xerrada. Segurament molts i moltes de vosaltres coneixeu l'Albert Ribera per encapçalar un partit polític espanyolista que múltiples vegades a fet política per tallar les ales a les nostres reivindicacions culturals i nacionals aferrant-se quan ha esta necessari a la demagògia, la mentida i fins i tot a raons més pròpies d'un estat feixista que del model de país que volem. Aquella tarda tot va ser força tranquil exceptuant alguns moments d'exaltacions i cridòria a la sortida del conferenciant. Es veu que no hi està acostumat a ser rebutjat... Alguns dels agents dels Mossos d'Esquadra que protegien l'acte (de què i de qui encara en tenim la incògnita) repassant les imatges de les càmeres van identificar en Bartu i va decidir aplicar-li la Llei de Seguretat Ciutadana tot inventant-se algunes acusacions per enverinar-ho una mica tot. En Bartu mai ha estat detingut ni identificat formalment, així doncs no és possible que per unes imatges de càmeres dels Mossos o de les imatges televisives el Mossos hagin pogut identificar-lo. Això va ser denunciat en una de les al·legacions que es va fer per demanar la retirada de la multa i la resposta va ser que, en ser una persona coneguda al poble, bastava com eina identificativa.

Així és que, després de que els Mossos es passessin les al·legacions i els recursos per allà on no hi toca el sol, s'ha hagut de pagar una multa completament inventada i arbitrària i creiem que això no és just. Doncs en Bartu estava fent el mateix que totes les persones concentrades per rebutjar la presència d'una persona non grata a la Garriga, en canvi, en ser conegut al poble per la seva implicació en reivindicacions socials i polítiques i per formar part del teixit associatiu del poble ha estat el cap de turc. L'avís per dir-nos que qui destaqui i qui es mogui serà castigat.

Per això i per denunciar i fer saber al poble que la repressió ens toca a tots i totes, hem iniciat una campanya per al pagament col·lectiu de multa i per conscienciar. Estem venent unes xapes molt xules i aquest dissabte 28 de desembre hem organitzat una xerrada per explicar el cas més detalladament, per parlar sobre repressió i control social, per mostrar que això no és un cas aïllat i que és una estratègia per mantenir-nos amb la boca tancada i per dir que res no ens callarà. Res no ens aturarà!

On? Al lloc dels fets, a l'auditori de Plaça del Silenci, clar!
I serà a les 19:00h de la tarda, no hi falteu!!

200 euros

X 0 identificacions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada